Välkommen till Skärgårdsstads Samfällighetsförening!

Om Skärgårdsstad
 

Skärgårdsstad, ett samhälle mitt i Skärgården

Skärgårdsstad är en villastad beläget norr om västra Saxarfjärden vid kusten. Området som består av 185 hektar naturskön mark med grönområden, skogs- och vattenområden exploaterades i slutet av 80-talet för permanentboende. Idag består Skärgårdsstad av cirka 600 fastigheter och har drygt 2000 boende.

Läs mer...

Skärgårdsstads Samfällighetsförening

Skärgårdsstad är en samfällighet, vilket betyder att samtliga fastigheter äger en andel i samfällighetsföreningen. Hur en samfällighet skall skötas och förvaltas regleras i lagen om förvaltning om samfälligheter.

Läs mer...

Föreningslivet i Skärgårdsstad

Skärgårdsstads växande popularitet, inte minst bland barnfamiljer, beror till stor del på den unika miljö och livskvalitet som området erbjuder. Till detta bidrar bl.a. närheten till skog, sjö och hav samt ett varierat föreningsliv för alla intressen.

Läs mer...

Skärgårdsstads historia

Redan för 4500 år sedan vistades människor i Översättraområdet. Vid utgrävningar innan området bebyggdes har man funnit krukskärvor och sälben. Under bronsåldern, ca 1500-400 f.Kr, var Solbergasjän ännu ingen sjö utan hade fortfarande förbindelse med havet. Inte förrän på 1700-talet kan man igen spåra en bebyggelse i området.

Läs mer...

Pågående ärenden
 

Motioner till nästa årsstämma

PergamentOm du har en idé om vad du vill förändra eller utveckla i Skärgårdsstad kan du skriva en motion som behandlas vid nästa årsmöte.

Motionen ska innehålla motivering och bakgrund till idén samt ett förslag till beslut som stämman ska ta ställning till.

Motionen måste vara undertecknad av motionären och skickad till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 31 december för att hinna beredas av styrelsen och tas med på den ordinarie stämman den 24 mars 2018.

 

Parkeringstillstånd vid havsbadet i Skärgårdsstad

Samtliga medlemmar i Skärgårdsstads Samfällighetsförening har tilldelats ett parkeringstillstånd (ett/fastighet) för havsbadet i Skärgårdsstad. Nyinflyttade får ett tillstånd när välkomstbrev och information om Skärgårdsstad delas ut. Utdelning av välkomstbrev sker varje kvartal.

Vi har även möjlighet att skriva ut tillfälliga parkeringstillstånd om någon medlem skulle behöva till besökare under någon dag.

Förfrågan om ett tillfälligt parkeringstillstånd sänds till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Uppge datum för det tillfälliga parkeringstillståndet samt ditt namn, gatuadress och fastighetsbeteckning så hör vi av oss!

Delägarskap i en gemensamhetsanläggning

Läs vad som gäller för dig som är delägare i Skärgårdsstads Samfällighetsförening!

Δ Klicka här!

 

NyhetsarkivInformation till fastighetsägare i SSF

Regler och instruktioner för samfällighetens medlemmar

Läs mer...

 

Felanmälan gatubelysning

SSF har ansvar för och bekostar vägbelysningen i Skärgårdsstad.

Drift och underhåll samt förnyelse av vägbelysningarna sköts av
One Nordic AB.

 

Anmäl fel

Nyheter hem till dig

Om du fyller i din e-post nedan så skickar vi dig nyheter från föreningen.

captcha 

Skärgårdsstads Samfällighetsförening

Box 322

184 24 Åkersberga

E-post: styrelsen@skargardsstad.se


Organisationsnr: 716418-5634
Bankgiro: 739-9983
Postgiro: 483 81 87-5

 

© Copyright 2014,  Skärgårdsstads Samfällighetsförening