Välkommen till Skärgårdsstads Samfällighetsförening!

Om Skärgårdsstad
 

Skärgårdsstad, ett samhälle mitt i Skärgården

Skärgårdsstad är en villastad beläget norr om västra Saxarfjärden vid kusten. Området som består av 185 hektar naturskön mark med grönområden, skogs- och vattenområden exploaterades i slutet av 80-talet för permanentboende. Idag består Skärgårdsstad av cirka 610 fastigheter och har drygt 2000 boende.

Läs mer...

Skärgårdsstads Samfällighetsförening

Skärgårdsstad är en samfällighet, vilket betyder att samtliga fastigheter äger en andel i samfällighetsföreningen. Hur en samfällighet skall skötas och förvaltas regleras i lagen om förvaltning om samfälligheter.

Läs mer...

Föreningslivet i Skärgårdsstad

Skärgårdsstads växande popularitet, inte minst bland barnfamiljer, beror till stor del på den unika miljö och livskvalitet som området erbjuder. Till detta bidrar bl.a. närheten till skog, sjö och hav samt ett varierat föreningsliv för alla intressen.

Läs mer...

Skärgårdsstads historia

Redan för 4500 år sedan vistades människor i Översättraområdet. Vid utgrävningar innan området bebyggdes har man funnit krukskärvor och sälben. Under bronsåldern, ca 1500-400 f.Kr, var Solbergasjän ännu ingen sjö utan hade fortfarande förbindelse med havet. Inte förrän på 1700-talet kan man igen spåra en bebyggelse i området.

Läs mer...

Pågående ärenden
 

Hej alla Skärgårdsstadsbor

Sommaren har återigen bjudit på härlig värme och sol i vårt vackra Skärgårdsstad. Många har passat på att besöka vårt fina havsbad,Solbergasjön och klipporna vid Marsättra holme. Vi har även i år tagit hjälp av klass 8 i Skärgårdsstads skolan för att städa och titta till dessa platser under sommaren med ett mycket bra resultat.

P-tillstånden verkar ha nått ut till många och vi kommer att som vanligt dela ut nya till kommande säsong via kallelsen till årsmötet 2020.

Tennisbanorna har fått ett ansiktslyft med nya målade linjer vilket har inspirerat till glädje och spel.

Den nya streetbasket korgen på en av östra tennisbanan är renoverad efter vårens skadegörelse samt staketen är lagade runt banorna.Runt basketkorgen kommer linjer att målas.

Stora fotbollsplanen i västra har sladdats och kan nu med fördel användas av ungdomar och föreningar.

Fotbollsplanen i östra skall ses över om den kan användas till någon annan aktivitet eller ändamål.

Som ett sätt att hjälpa våra djur och insekter har vi i år valt att inte slå våra ängar. Detta bidrar också till en riklig frösådd till kommande säsong.

Hösten är nu i antågande och det blir väldigt mörkt på många ställen i vårt område. Upptäcker ni trasiga lampor kan ni själva felanmäla den på en länk via vår hemsida.. Då kan den åtgärdas snabbare och anmälan går direkt till vår leverantör One Nordic.för åtgärd.

Tillsammans har vi många ögon som kan iaktta och hjälpa till med detta.

Vi hoppas få se så många som möjligt av er vid höststädningen lördag 5 oktober.Syftet med städdagen är att städa upp efter sommaren och förbereda samfälligheten inför vintern.

Eftersom vi alla äger och själva förvaltar vårat område,behövs det att alla ställer upp denna dag. Dels för att det hjälper oss att hålla nere kostnaden.Men också för att Du kan påverka hur du vill att din omgivning ser ut och för att vi alla skall trivas och ha det fint omkring oss.

Välkommen till ditt områdes samlingsplats för instruktioner och korvgrillning som avslutning. Vi håller på så länge det behövs men vanligtvis pågår städningen mellan kl10.00-14.00

Motioner till årsstämman måste ha inkommit till styrelsen senast den 31 december 2019.Mejla din motion till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Årsstämman för alla medlemmar i Skärgårdsstads Samfällighetsförening äger rum lördagen den 28 mars 2020 kl 10.00-13.00

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

Skärgårdsstads grannsamverkan

Grannsamverkan som tidigare legat under ViTrivs har tagits över av en ny förening "Skärgårdsstads grannsamverkan". Kontakta gärna föreningen via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ytterligare information kommer inom kort.

Avflyttning från Skärgårdsstad

I föreningens informationsblad "Delägarskap i en gemensamhetsanläggning" står bland annat hur ni ska gå tillväga när ni flyttar från Skärgårdsstad.

Swish

Styrelsen har skaffat ett swishnummer för att underlätta diverse betalningar till föreningen - dock ej medlemsavgiften.

Swishnummer - 123 637 8004.
Mottagarnamn - SKÄRGÅRDSSTADS

NyhetsarkivInformation till fastighetsägare i SSF

Regler och instruktioner för samfällighetens medlemmar

Läs mer...

 

Felanmälan gatubelysning

SSF har ansvar för och bekostar vägbelysningen i Skärgårdsstad.

Drift och underhåll samt förnyelse av vägbelysningarna sköts av
One Nordic AB.

 

Anmäl fel

Nyheter hem till dig

Om du fyller i din e-post nedan så skickar vi dig nyheter från föreningen.

captcha 

Skärgårdsstads Samfällighetsförening

Box 322

184 24 Åkersberga

E-post: styrelsen@skargardsstad.se


Organisationsnr: 716418-5634
Bankgiro: 739-9983
Postgiro: 483 81 87-5

 

© Copyright 2014,  Skärgårdsstads Samfällighetsförening